? « سلسله نشـانه‌هـای قیـامت» (۲)


«نشانه‌های صغری (کوچک) قیامت»

۲- فتح بیت المقدس:
یکی دیگر از نشانه‌های قیامت فتح سرزمین بیت المقدس (فلسطین) می‌باشد.
در دنباله حدیث عوف بن مالک چنین آمده: «...فتح بیت المقدس...». [رواه بخاری]

در زمان خلافت امیر المومنین عمر بن الخطاب سال ۱۶ هجری برابر ۶۳۸ میلادی بیت المقدس فتح شد، هنگامی که نصاری ساکنین شهر قدس از فرمانده لشکر مسلمانان أبوعبیده بن الجراح خواستند که با آنها پیمان صلح و امان امضاء کند، و جزیه بپردازند، ولی آنان تنها شرط شان این بود که باید خلیفه مسلمانان خودش جهت امضای قرار داد و تحویل گرفتن کلید بیت المقدس تشریف بیاورد، زیرا که وصف ایشان را در تورات دیده بودند.

بدین خاطر امام عمر رضی الله عنه تشریف آوردند و با آنها قرارداد صلح امضاء نمودند، و سرزمین مقدس را از لوث یهود و نصاری پاک گردانیدند و در آنجا مسجد بنا نمودند.

سپس بعدها سرزمین قدس بارها از طرف صلیبی‌ها مورد حمله قرار گرفت و در سال ۴۹۲ هجری برابر با ۱۰۹۸ میلادی صلیبی‌ها بیت المقدس را اشغال نمودند. آنگاه در ماه رجب سال ۵۸۳ هجری برابر با ۱۱۸۷ میلادی قهرمانِ اسلام صلاح الدین ایوبی مجدداً قدس را از چنگال صلیبی‌ها بیرون آورد و آن را پاک گردانید.
ولی دوباره صلیبی‌ها در سال ۶۲۶ هجری سرزمین قدس را بتصرف خود در آوردند، آنگاه در سال ۶۳۷ هجری برابر با ۱۲۳۹ میلادی ملک ناصر ایوبی از آنان باز پس گرفت، سپس در سال ۶۴۱ هجری صلیبی‌ها مجدداً قدس را تصرف کردند آنگاه پس از یک سال پادشاه پارسا ایوب از تصرف آنها بیرون آورد.
ولی افسوس صهیونیستها و صلیبی‌ها بعد از جنگ‌های پی در پی و همچنین پس از کنفرانسهای متعدد و توطئه‌های بسیار، توانستند در سال ۱۹۶۷ میلادی آن را به اشغال خود در بیاورند، و از آن تاریخ به بعد درگیریهای و کشمکش‌ها ادامه دارد، و انشاء الله در نهایت فتح از آن مسلمانان خواهد بود، و در قرب قیامت بر حسب فرمایش پیامبر ﷺ جنگ بزرگی رخ می‌دهد، و مسلمانان به رهبری محمد بن عبدالله (امام مهدی) با یهود و نصاری جهاد می‌کنند، و آنگاه سر زمین بیت المقدس به دست مبارک مهدی فتح خواهد شد.

۳- طاعون عمواس:

در حدیث عوف آمده:
عن عَوْفِ بْنِ مَالِكٍ - رضي الله عنه - قَالَ: أَتَيْتُ النَّبِيَّ - صلى الله عليه وسلم - فِي غَزْوَةِ تَبُوكَ وَهُوَ فِي قُبَّةٍ مِنْ أَدَمٍ فَقَالَ: «اعْدُدْ سِتًّا بَيْنَ يَدَيِ السَّاعَةِ: مَوْتِي، ثُمَّ فَتْحُ بَيْتِ الْمَقْدِسِ، ثُمَّ مُوْتَانٌ يَأْخُذُ فِيكُمْ كَقُعَاصِ الْغَنَمِ ، ...» [رواه بخاری]
?عوف بن مالک رضی الله عنه می‌گوید: در غزوه تبوک نزد پیامبر ﷺ که در خیمه‌ای چرمی نشسته‌ بودند، رفتم. پیامبر ﷺ فرمود:

«شش چیز را قبل از آمدن قیامت در نظر داشته باش، فوت من، فتح بیت المقدس، و مرگ و میر بسیاری در میان شما رخ خواهد داد و این مرگ چنان ناگهانی است مانند بیماری که به گوسفندان اصابت می‌کند (و از بینی آنان عفونت و چرک بیرون می‌آید) سپس می‌میرند...».

?امام ابن حجر العسقلانی رحمه الله در فتح الباری شرح صحیح بخاری می‌نویسد: این علامت و نشانی در زمان خلافت عمر رضی الله عنه و بعد از فتح بیت المقدس، وبای طاعون عمواس آشکار شد.

در سال ۱۸ هجری در روستای عمواس (دهکده‌ای در سرزمین فلسطین است که تا رمله شش مایل فاصله دارد) این مرض طاعون شروع شد، سپس در سرزمین شام منتشر گردید و تعداد زیادی از یاران رسول الله ﷺ وفات کردند.
تعداد وفات یافته‌ها ۲۵ هزار نفر از مسلمانان گفته شده است، و از جمله کسانی که در این حادثه جان دادند، ابو عبیده بن الجراح امین این امت بود.

۴- زیاد شدن مال و دارائی و بی‌نیاز شدن از صدقه:
أبو موسی أشعری رضی الله عنه از پیامبر ﷺ روایت می‌کند که فرمودند:
«بدون شک بر مردم زمانی خواهد آمد که شخص ثروتمند با خودش طلاء برای صدقه دارد کسی را نمی‌یابد که از وی بپذیرد.» [متفقٌ علیه]
?ابو هریره رضی الله عنه می‌گوید پیامبر ﷺ فرمودند:
«قیامت بر پا نمی‌شود مگر تا زمانی که مال و دارائی در میان شما بسیار شود (و خزانه‌ها لبریز گردد) تا جای که شخص پول‌دار صاحب مال نگران است که چه کسی صدقه را از وی می‌پذیرد، شخصی برای گرفتن صدقه فرا خوانده می‌شود آنگاه او می‌گوید: من به آن حاجت و نیازی ندارم.» [متفقٌ علیه]

پیامبر ﷺ در احادیث بسیار درباره‌ی اینکه مال و اموال زیاد می‌شود فرموده است، و همچنین فرموده که خداوند گنجینه‌های زمین به این امت عطا می‌فرماید.
?«دو گنجینه سرخ (طلا) و سفید (نقره) بمن عطا شد.» [رواه مسلم]
?در حدیث دیگر می‌فرماید: «همانا کلید گنجینه‌های زمین به من داده شد.» [متفقٌ علیه]
عدی بن حاتم رضی الله عنه می‌گوید:
من در خدمت پیامبر ﷺ حاضر بودم، ناگاه فردی آمد از فقر و تنگدستی به حضرت شکایت کرد، سپس فرد دیگری آمد و از راهزنی شکایت کرد.
آنگاه پیامبر ﷺ فرمودند:
«ای عدی! آیا تو سرزمین حیره را دی

ده‌ای؟»
گفتم: ندیده‌ام، ولی درباره آن شنیده‌ام.
فرمودند:
«اگر عمرت طولانی شود، خواهی دید که یک زن به تنهایی از حیره بلند می‌شود، و به مکه می‌رود، و طواف خانه خدا را بجای می‌آورد، و از کسی بجز خدا نمی‌ترسد».
عدی می‌گوید:
من با خودم گفتم: پس در آن هنگام دزدان و راهزنان قبیله طی کجا هستند؟
و فرمود: «و اگر زنده بودی، یقیناً گنجینه‌های کسرا را فتح خواهید کرد».
عرض کردم: کسرا پسر هرمز؟
فرمود: «کسرا پسر هرمز، و اگر زنده بودی مردمانی را خواهید دید که به پُری کف دستشان طلا یا نقره در دست دارند و دنبال کسی هستند که از آنان بپذیرد، پس کسی را نمی‌یابند...».
عدی می‌گوید:
بدرستی که من با چشمان خودم دیدم، که زن از حیره تا مکه سفر می‌کرد، و طواف خانه خدا را بجا می‌آورد، و از کسی جز خدا نمی‌ترسید، و خودم از زمره‌ی کسانی بودم که گنجینه‌های کسرا پسر هرمز را فتح کردیم، و شما اگر عمر کردید آنچه که ابو القاسم پیامبر ﷺ فرمودند خواهید دید. [رواه بخاری]

ــ شکی نیست که بسیاری از این پیش‌گوئی‌های پیامبر ﷺ به تحقق رسیده است، و در زمان صحابه کرام رضی الله عنهم به سبب فتوحات بسیار مال و اموال بسیار گردید، و اموال و دارائی فارس و روم را تقسیم نمودند، همچنین در زمان خلافت عمر بن عبد العزیز آنقدر مال و دارائی زیاد شده بود، فردی که می‌خواست صدقه‌ای بدهد شخصی را نمی‌یافت که از وی بپذیرد. [فتح الباری لابن حجر العسقلانی]

ــ و همچنان مال، بیشتر و بیشتر خواهد شد، و بخصوص در هنگام ظهور حضرت مهدی و آمدن حضرت عیسی علیه السلام، زیرا که در آن هنگام زمین آنچه از گنجینه و دفینه در درون خود دارد، بیرون می‌ریزد.

ادامـه دارد ...

#نشانه_های_قیامت "2"


? @soal_dini ?
? sdini.com ?

نشانه های قیامت