؟ سوال (۳۷)

با سلام ، لطفا توضیح دهید که خون حیض از چه سنی شروع میشود و مدت آن چند روز است، با تشکر

? پاسخ :

و علیک السلام ؛

در زنان کمترین سنی که خون حیض از آنها خارج میشود ، پایان یافتن نُه سال قمری می‌باشد (هر سال قمری ۳٥٤روز است) ، بنابراین هر دختر یا بانویی که از سن نُه سال به بعد خون مشاهده کند، خون حیض است ــ بنا به شرایطی که توضیح خواهیم داد ــ و حکم به بلوغ او داده خواهد شد و امکان دارد در همین سن، آب مَنی هم داشته باشد.
(پسران نیز اگر در سن نُه سال قمری آب منی داشته باشند حکم بلوغ آنهاست)

اما از سن نُه سالگی به بعد ، تا حین وفات ، امکان دارد در هر سنی خون حیض خارج شود و اگر در سن کمتر از نه سالگی خونی خارج شود ، حیض نیست بلکه استحاضه است.

ـ اگر زن تا سن پانزده سالگی خون حیض و منی مشاهده نکرد با تمام شدن پانزده سال قمری ، حکم بلوغ او داده میشود (در این مسئله پسر نیز اینگونه است اگر تا سن ۱۵ سال قمری منی مشاهده نکرد حکم بلوغش صادر میشود)

ــ کمترین مدتی که خون حیض جریان دارد یک شبانه روز بدون قطع شدن است ( البته لازم نیست که خون دائما از شرمگاه خارج شود بلکه منظور این است اگر پنبه‌ای در شرمگاه بگذاری خون آلود شود )
ــ طولانی‌ترین مدتی که خون حیض جریان دارد پانزده شبانه روز است اما اغلبا شش یا هفت شبانه روز خون حیض جاری است. ( و اینگونه نیست که علی الدوام پانزده یا هفت شبانه روز خون جاری گردد، گاهی دو روز خون جاری است و دو روز قطع میگردد مثلا )

ــ حداقل زمانی که زن در بین دو حیض پاک است، پانزده شبانه روز می‌باشد و با استناد به اجماع علما ، هیچ حدی برای طولانی ترین مدت پاک بودن، قرار داده نشده است زیرا این حالات در بین زنان یکسان نیست و هستند کسانی که شاید در طول عمر خود، هرگز خون حیض مشاهده نکنند یا اینکه تنها یکبار خون حیض را مشاهده کنند اما اغلبا زنان در یک ماه قمری، یک دوره حیض و یک دوره پاکی دارند.

ــ این اندازه‌های مذکور تحقیق یقینی حضرت امام شافعی رحمه‌الله می‌باشد پس اگر زنی بر خلاف این زمان مذکور حیض و پاکی را مشاهده میکرد ( مثلا کمتر از یک شبانه روز خون داشت یا بیشتر از پانزده شبانه روز حیض داشت یا کمتر از پانزده روز پاکی داشت و.. ) احکام حیض بر او جاری نخواهد شد و شامل استحاضه = خون بیماری ، میشود.

? @soal_dini ?
? sdini.com ?

 احکام حیض